PM Security

Uw beveiliging
is onze zorg!
Opleiding Event Security Officer
Opleiding Horecaportier
Opleiding Horecaportier

Onder andere in het uitgaansleven kom je ze regelmatig tegen: horecaportiers. Mensen die er zijn voor jouw veiligheid en die van de horecaonderneming. Een zelfstandige baan, met veel verantwoordelijkheid. Eentje waarbij je veel in contact komt met allerlei mensen. De cursus Horecaportier bereidt je perfect voor op het examen. Zo ontvang je bij de cursus het studiemateriaal dat je nodig hebt voor een goede examenvoorbereiding.

Voor wie?

Wil je een zelfstandige baan met afwisseling en veel contact met mensen? Ga dan aan de slag als horecaportier! Je moet dan in het bezit zijn van het wettelijk verplichte SVH-diploma. En met dit studiepakket gaat dat je zeker lukken!

Eindresultaat

Met het studiepakket Horecaportier doe je in korte tijd alle kennis op over het omgaan met agressie, brand- en ongevallenpreventie, wet- en regelgeving en alcohol en drugs.

Dit leer je

Het studiepakket Horecaportier gaat allereerst in op de functie en taken van de horecaportier. De cursus besteedt daarnaast aandacht aan doelgroepen en deurbeleid, sociaalhygienisch beleid en arboomstandigheden. Je gaat in op het begrip antidiscriminatie en leert onder andere over rechts- en wetskennis en de Wet Wapens en Munitie. Je leert hoe je het beste kunt handelen in geval van alcohol- of drugsmisbruik en ook sta je stil bij verschillende communicatieprocessen en gespreksmodellen. Je leert geweld te herkennen en te voorkomen en om te gaan met gedrag en agressie van gasten.

Duur opleiding

De cursus wordt verdeeld over 4 avonden waarvan 3 avonden de theorie wordt behandeld en 1 avond het praktijk gedeelte (rollenspel met acteur)

Officieel examen

Het examen wordt afgenomen door de SVH. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Het theorie-examen duurt 40 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het praktijkexamen duurt maximaal vijftien minuten en bestaat uit het spelen van een rollenspel. Voor meer informatie over het examen, zie svh.nl.

WelkomNieuws en ontwikkelingenDienstenOver PM SecurityOpleidingenNeem contact met ons op